IMG_1070
June 6, 2014 Pere Caba no responses

L’estratègia, la tàctica i el Barça

Fa uns mesos vaig fer unes reflexions sobre la responsabilitat de la directiva en la actual situació del Barça i l’anàlisi pertinent.

Penso i sempre des del punt de vista professional que en aquest Barça falta sentit estratègic i de gestió. Aquesta es una directiva de aficionats a la gestió. El Barça es una joguina que dóna impacte mediàtic i per tant notorietat pública.

Mai s’ha definit ni la estratègia ni el model de negoci com a club. I al soci (per mi, l’accionista) te tot el dret a saber molt mes del club i els seus objectius, mes enllà de fitxatges i noms mes o menys coneguts .

El futbol es espectacle, passió i moltes més coses. Però també es gestió estratègica i tàctica. I d’aquesta matèria la directiva no en sap.

La directiva o consell d’administració  marca allà a on vol portar el club i la junta d’accionistes ho aprova (junta de compromissaris..). O no???

Si no fos d’aquesta forma, ja aniríem malament. Però … continuem.

L’estratègia s’ha de concretar en el model de negoci de club i en aquest cas concret seria l’oferta a l’espectador, a la societat, a les empreses sponsors, etc. Aquesta concreció es plasma en el conjunt format per l’entrenador, responsable del producte i els jugadors, al servi d’un model de joc  (a no ser que el model de joc, els fitxatges, el entrenador, el porter i l’encarregat de material els decideixi el Leo) .

Ara be, seguint una pauta lògica, la directiva nombra a un responsable  que, amb un pressupost donat, ha de construir l’equip al servei d’un model de joc.

Aquest any o la directiva no ha proporcionat diners per fer les inversions adecuades o el responsable d’invertir, no ho ha fet adecuadament.

La meva conclusió es clara: o la directiva te un suspens absolut i per tant la Junta d’accionistes (el socis) haurien de canviar els directius , els executius i/o el responsable, denominat manager o director esportiu, Zubizarreta.

Però el món del futbol és diferent…

Res de tot ha això ha passat… ni passarà. De forma increïble,  almenys per mi, la directiva i el Zubi continuaran com si no hagués passat res.

Tans errors es pagan molt cars: no sabem quan ha costat el Neymar, no saben qui pagarà la multa del Messi a Hisenda (be, ens ho podem imaginar). Sabeu el que implica en termes empresarials el pagament de 45 mm € bruts Messi. Significa que una empresa amb una rendibilitat del 7% ha  facturar aproximadement 640 mm €. D’aquesta mida, quantes tenim a Catalunya?

A qualsevol empresa portada professionalment, no hi quedaria ningù d’aquesta nefasta directiva.

Voldré veura el numeros de l’exercisi econòmic i si és possible sense cap manipulació. De moment ens parlen de 30mm.€ de superavit.

Ara per ara, no és creïble¡

Share it!
Aenean mattis venenatis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PERE CABA